Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Ideální je, když si jich nebudete všímat ani vy, ani nějací misionáři ani nikdo jiný. Oni o to nestojí, nikam se netlačí, chtějí si žít ve svém revíru, tak je proboha nechte na pokoji.

1 0
možnosti
JR

J46a85n 62R42i86c94h39t66e89r

10. 12. 2018 15:31

Jenže tady nejde o "jiné lidi odjinud" - když k Sentinelanům náhle přijde bílý člověk, nejlépe s nějakým "kouzlem" (ať už jde o zápalky nebo laptop), je pro ně spíš něco jako pro nás ufon. Anebo možná ďábel.

Ti lidé mají své bohy, své zvyklosti, svou mentalitu, svou kulturu. Dopřejme jim ji a nevnucujme jim nějaké svoje zvyky, svou kulturu a své bohy.

0 0
možnosti
Foto

Tady je to trochu jinak. Každý, kdo se na ten ostrov vypraví ví, že ho Sentinelané zabijí. Indická vláda kolem jejich ostrova vyhlásila zakázané pásmo, nikdo tam nesmí. Platí tam jejich zvyky a jejich zákony. Ty říkají, že kdokoliv se přiblíží, zemře. Je to jejich, dle mého názoru, velice sofistikovaná obrana jejich světa. Posledního světa, nezasaženého civilizací. Normální lidi to vědí a respektují. I ten kněz to určitě věděl a se smrtí musel počítat. Obětí mi je líto, ale osobně jsem moc rád, že se jejich ostrov nalézá v indických vodách. Být to ve vodách jiných, nejspíš by tam už měli Mc Donald a pracovali v prázdninovém resortu pro západní klientelu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1201x
Jsem romantická žena, která se nerada nudí a má nutkavou potřebu stále objevovat něco nového a učit se novým věcem.
Miluji krásu: krásné krajiny, architekturu, krásné lidi - muže i ženy - jak navenek, tak uvnitř. Bez ohledu na barvu pleti či náboženské vyznání.

 

Ráda fotografuji, fotografie lze nalézt na Instagramu: 
https://www.instagram.com/iva_nach/