Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Heisenberg

26. 9. 2011 15:08
Nutriční hodnota

Zatímco dřív se lidé pachtili za tím, aby měli maso co nejčastěji, protože věděli, že se po něm dobře "roste", tak dnes je maso špatné? A copak třeba vysoký podíl bílkovin, maso obsahuje i aminokyseliny, které v rostlinné stravě nejsou a člověk si je narozdíl od krávy neumí syntetizovat.

A to už jenom odhlédnu od toho, že medium rare steak s troškou soli a fazolkami se slaninou je jedna z největších slastí. Dušené přední hovězí s brokolicí tak měkoučké, že se rozplývá na jazyku je také lahoda. A na míchání teplé vepřové krve rukou, aby se nesrazila a mohla se smíchat s kroupami, pomletými vnitřnostmi a kořením, aby vznikly jelítka taky nevidím nic špatného. Prasat mi líto není, člověk se o ně půl roku stará, tak chce vidět užitek.

0 0
možnosti

martina111

26. 9. 2011 17:46
Re: Nutriční hodnota

Zvířat mi také líto není (nemůžu si pomoct, v tomhle budu asi bezcitná) a díky vašemu popisu mi lehce tečou sliny... jenom bych dodala, že i když se lidé snažili mít maso co nejčastěji, stejně ho ve většině historických období měli méně často než my dnes. Ani by mě nenapadlo doporučovat striktní vegetariánství, jenom bych řekla, že kdyby většina lidí omezila maso například na jednou až dvakrát týdně, spotřeba by klesla, jako všežravcům by nám to stačilo a vyřešilo by to většinu probémů o kterých autorka mluví...

0 0
možnosti

malý david

26. 9. 2011 14:47
rozhodně je chutnější a pravděpodobně zdravější

hovězí steak než rychlená zelenina plná dusičnanu a dusitanu.

1 0
možnosti

ikkyu

26. 9. 2011 14:21
diskuze

Tak jsem se těšil na šťavnatou diskuzi, ale je to nuda. Jdu si dát králíka.  Kde jste, vegetariáni?

2 0
možnosti

jinfakt

26. 9. 2011 14:19
drobnost

na maso je porážen býk nikoli kráva.

0 0
možnosti

O.Sindler

26. 9. 2011 14:08
Tak jenom pro pořádek

To plemeno Black Angus není argentinské ale skotské. A stejně i tak se za steakový ráj považuje právě skotsko a irsko. Ale lokalita je velmi podružná kvalitě chovu. A mimochodem steak je ideální jídlo: chutné a zdravé

0 0
možnosti

littleivuska

6. 11. 2011 0:35
Re: Tak jenom pro pořádek

Díky za věcnou připomínku. Pokud je dovážené hovězí z Argentiny jiného druhu/plemene, tak se omlouvám. Viděla jsem to tak v jídelních lístkách a nabídkách restaurací.

0 0
možnosti

myskamiki

26. 9. 2011 13:53
uz

se musim smat.;-D;-D

Omezujeme prumysl, porad se probiraji emise, slunecniky, vetrniky, mesicniky - Evropa hospodarsky upada -> Asiati a treti svet to ma v pazi, zintenzivnuje prumyslovou vyrobu a davno je nejvetsim znecistovatelem

Omezujeme pojidani masa, protoze blabla -> Indove a Cinani mu za poslednich 10 let prisli na chut a ted ho pojidaji ve velkem a rozhodne s tim nemini prestat ba naopak.

Jak se sam a dobrovolne zlikvidovat v primem prenosu

0 0
možnosti

myskamiki

26. 9. 2011 13:55
Re: uz

jinak my jsme potravinove z velke casti sobestacni, jak zelovoc, tak maso vse v dnes modni biokvalite, od slepice po ovci to umim sam zabit, takze netrpim ani nejakym emocnim blokem, ze ta zvirata trpi. Maji to rychle a s uctou

0 0
možnosti

celim

26. 9. 2011 13:18
No já proti zelenině nic nemám,

ale člověk je především všežravec a ne býložravec. A tomu je uzpůsoben i trávicí trakt. Proto se tím i řídím. A hlavně, je třeba si uvědomovat pravidlo, které říká VŠEHO S MÍROU a to je podstatné. Nepřehánět to ani s množstvím masa a na druhou stranu ani s vegetariánstvím. Já se bez masa do značné míry obejdu, ale ne trvale. A na talíři mám zakořeněný určitý poměr masa k příloze. Nepotřebuji mít 200g porce masa, vystačím se 100g porcí.

0 0
možnosti

lesicatko

26. 9. 2011 13:23
Re: No já proti zelenině nic nemám,

človek je tuším plodožravec a nie všežravec, ale o to nejde.

Tým, že sme začali používať oheň sme sa radikalne vyčlenili z živočíšnej ríše a jeme to, čo by bolo inak pre naš druh nestraviteĺné. A zaujímavé, ako to k rozvoju našho druhu pomohlo. Máne to teraz zavrhnúť ?

0 0
možnosti

Martin V2

26. 9. 2011 12:55
Dotaz

A jíte jen výrobky z ČR, popřípadě jen Střední Evropy?

0 0
možnosti

xena123

26. 9. 2011 12:43
náš svět je uvnitř nás

a proto je třeba ho co nejvíce, nejchutněji, nejkvalitněji a nejrozmanitěji naplnit

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

26. 9. 2011 13:38
Re: náš svět je uvnitř nás

ano ... a naplnit jej pokud mozno nejakym vhodne tepelne upravenym flakem vepre nebo jineho konzumacevhodneho zivocicha R^

1 0
možnosti

Lobo - obchodník s mozky

26. 9. 2011 12:34
A co hmyz?

Vadí ekovegoušům pojídání hmyzu?

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1201x
Jsem romantická žena, která se nerada nudí a má nutkavou potřebu stále objevovat něco nového a učit se novým věcem.
Miluji krásu: krásné krajiny, architekturu, krásné lidi - muže i ženy - jak navenek, tak uvnitř. Bez ohledu na barvu pleti či náboženské vyznání.

 

Ráda fotografuji, fotografie lze nalézt na Instagramu: 
https://www.instagram.com/iva_nach/